Gezonde voeding

Kinderpaleis Poort vindt het belangrijk om kinderen gezonde voeding aan te bieden, zodat zij gezond (leren) eten. Met gezond eten is variatie en regelmaat erg belangrijk, daarom hebben wij een voedingsschema om op specifieke tijden te eten en wordt er dagelijks een diverse warme maaltijd aangeboden.

Borstvoeding

Baby’s die gebruik maken van de dagopvang en nog borstvoeding krijgen kunnen dit bij Kinderpaleis Poort blijven drinken. Als moeder bent u van harte welkom om zelf uw baby te voeden. Mocht dit niet haalbaar zijn, dan mag het afgekolfde melk ook in kleine porties in gelabelde potjes/flesjes meegegeven worden. Op deze manier kunnen de kleine porties worden opgewarmd zodat niet alles in een keer wordt opgewarmd en er beter gedoseerd kan worden. Het ingevroren, afgekolfde melk dient bij voorkeur een avond van te voren in de koelkast bewaard te worden zodat het de tijd heeft om te ontdooien. Op de opvang kan de melk in de koelkast verder ontdooid worden. De melk dient gekoeld vervoerd te worden. Is er geen ontdooide melk beschikbaar, dan wordt dit verwarmd met een flessenwarmer of onder de kraan met stromend water van ongeveer 20 graden. De ontdooide melk wordt binnen 24 uur verstrekt. Let wel, afgekolfde melk hoeft niet altijd ingevroren te worden. Verse moedermelk blijft namelijk vijf dagen goed in de koelkast zolang het hygiënisch behandeld is en de koelkast maximaal 4 graden koud is.

Warme maaltijd

Bij Kinderpaleis Poort eten de kinderen gezamenlijk. Alle maaltijden worden verzorgd door Kinderpaleis Poort, dit houdt in dat er iedere dag vers warm eten gekookt wordt door onze eigen kok. Wij houden hier vaste tijden voor aan, zodat de kinderen structuur hebben in hun eetpatroon. Voor het bereiden van de maaltijden werken wij volgens de Hygiënecode kinderopvang deze code kunt u terugvinden op alle groepsruimtes.

Zuigelingenvoeding

Zuigelingenvoeding wordt alleen geaccepteerd in poedervorm. Om deze voeding te bereiden, wordt gekookt water (dat voor gebruik afgekoeld is) gebruikt. De flesvoeding staat niet langer dan een uur buiten de koeling en resten flesvoeding worden weggegooid.

Voorschoolse opvang

Kinderen die gebruik maken van de voorschoolse opvang en thuis niet hebben ontbeten, zullen de dag allereerst beginnen met een ontbijt. Het ontbijt is namelijk de belangrijkste maaltijd van de dag en essentieel voor een goede, productieve dag.

Buitenschoolse opvang

Wanneer de kinderen terugkomen van school, Krijgen zij een warme maaltijd. Daarna hebben zij tijd om wat leuks te doen. Voordat de kinderen weer naar huis gaan eten zij nog een broodmaaltijd. De kinderen kunnen onbeperkt drinken pakken.

Allergieën

Het is van belang dat ouders Kinderpaleis Poort inlichten over eventuele allergieën en de stappen die ondernomen moeten worden voor het geval er een allergische reactie ontstaat. Dit leggen wij vast in een informatiemap die ten allen tijde op de groep aanwezig zal zijn.

Hygiëne

Aan hygiëne hechten wij veel waarde. Daarom moeten alle kinderen voordat er wordt gegeten, hun handjes wassen. Op alle sanitaire ruimtes hangt er een handen-was-protocol, deze nemen de pedagogisch medewerker regelmatig door met de kinderen, ook oefenen zij dit met de kinderen.